Matematik

Andengradsligning!

25. september 2007 af omar90 (Slettet)
(x + 1)*(x + 3)*(x + 4)=(x + 1)*(x + 5)*(x + 6)

er der en der kan hjælpe mig ...

jeg ved at jeg skal finde d (determinanten først) for at se om det er under, lig med eller over 0.

så skal jeg sætte den ind i formlen: x=(-b-kvadrat d) /2a

men hvad er a, b og c i dette tilfælde ..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af mathon

(x + 3)*(x + 4) = (x + 5)*(x + 6)

x^2 + 7x + 12 = x^2 + 11x + 30

7x + 12 = 11x + 30.....




Svar #2
25. september 2007 af omar90 (Slettet)

det forstår jeg ikke ...

der er jo to løsninger ... da jeg får d til 1.

(7)^(2) - 4*12 = 1

men når jeg så sætter den ind i (-b - sqrt(d))/(2*a) får jeg det til -3

og det passer ikke... resultatet skal være -9/2 eller -1

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2007 af peter lind

Den oprindelige ligning har faktoren (x+1). Hvis denne er 0 kommer lignigen til at stemme. Derefter forkortes x+1 væk, som gjort i #1. Resultatet bliver en førstegrads ligning idet x^2 gå ud. Du skal altså slet ikke beregne nogen diskriminant.

Svar #4
25. september 2007 af omar90 (Slettet)

jeg har løst den ...

og jo det skulle jeg ..

først ganget jeg parenteserne ud ... derefter trak jeg alle værdierne fra højre side så der kom til at stå 0 på den ene side.

Nu havde jeg en andengradsligning som jeg kunne løse ved at finde diskriminanten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2007 af mathon

7x + 12 = 11x + 30

12-30 = 11x - 7x

-18 = 4x

x = -18/4 = -9/2 = -4,5

Skriv et svar til: Andengradsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.