Matematik
Kvdrt.sætning
26. september 2007 af
Phileo (Slettet)
Er godt klar over at jeg skal bruge kvadratsætning til at løse denne, men jeg er dog i tvivl om første led, hvor jeg jo skal bruge 3. kvadratsætnings, hvilket jo er:
(a+b)(a-b) = a^2 + b^2
Det her er udtrykket:
(3x-5y)(3x+5y)-5y(x^2-5y^2)
Kan det så passe det bliver til:
3x^2-5y^2 ?
???
Håber der er nogen der kan hjælpe snarest muligt.
På forhånd tak :)
(a+b)(a-b) = a^2 + b^2
Det her er udtrykket:
(3x-5y)(3x+5y)-5y(x^2-5y^2)
Kan det så passe det bliver til:
3x^2-5y^2 ?
???
Håber der er nogen der kan hjælpe snarest muligt.
På forhånd tak :)
Svar #1
26. september 2007 af mathon
(3x-5y)(3x+5y)-5y(x^2-5y^2)
(3x)^2 -(5y)^2 - (5x^2y-25y^3)
9x^2 - 25y^2 - 5x^2y + 25y^3
(3x)^2 -(5y)^2 - (5x^2y-25y^3)
9x^2 - 25y^2 - 5x^2y + 25y^3
Svar #2
26. september 2007 af Riemann
#0
Det er sandsynligvis bare en trykfejl, men du har skrevet at (a+b)(a-b) = a^2 + b^2 . Det skulle have været:
(a+b)(a-b) = a^2 - b^2
Det er sandsynligvis bare en trykfejl, men du har skrevet at (a+b)(a-b) = a^2 + b^2 . Det skulle have været:
(a+b)(a-b) = a^2 - b^2
Svar #3
26. september 2007 af Phileo (Slettet)
#1 Forstår nogenlunde hvordan du har regnet første del ud, men hvad jeg ikke fatter er følgende i din anden linje:
- (5x^2y-25y^3)
Hvordan kan -5y gå til at blive 5x^2 ?
Burde det ikke hedder 5yx^2 ?
#2 Det har du helt ret i ;) Tastefejl.
- (5x^2y-25y^3)
Hvordan kan -5y gå til at blive 5x^2 ?
Burde det ikke hedder 5yx^2 ?
#2 Det har du helt ret i ;) Tastefejl.
Skriv et svar til: Kvdrt.sætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
