Matematik

Andengradsligningen

26. september 2007 af Cemal (Slettet)
opgave 8.

Andengradsligningen 2x^2+3x+c=0 har løsningen 1.

a. Bestem c.
b. Bestem andengradsligningens anden løsning.



Opgave 9

Bestem regneforskriften for et andengradspolynomium f med rødder -1 og 1 og hvor f(0)=4




opgave 18

Et hus skal være 10 m længere end det er bredt. husets areal skal være på 119 m^2

a. Opstil en ligning til bestemmelse af husets bredde.
b. Hvor bredt skal huset være?



OPgave 19

en funktion f er givet ved f(x)= 7x^2 + 28x + 21

a. Bestem værdimængden for f



Nogen som kan hjælpe mig med det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af Andymanden (Slettet)

18.
En firkants areal udregnes jo som højde*bredde. I dette tilfælde kan du kalde bredden for x. Arealet af det pågældene hus er derfor x*(x-10)=119. Du kan forhåbentlig selv regne resten :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2007 af mathon

Bestem regneforskriften for et andengradspolynomium f med rødder -1 og 1 og hvor f(0)=4

y = ax^2 + bx + c

4 = a*0^2 + b*0 + c

c = 4

y = a(x-1)(x+1) = a(x^2-1) = ax^2 - a

altså b = 0
og

c = 4 = -a, hvoraf

a = -4

y = -4x^2 + 4


Skriv et svar til: Andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.