Matematik
Hvilken slags funktion?
26. september 2007 af
Abelone (Slettet)
Jeg er i gang med sidste opgave i en aflevering til i morgen, og så får jeg en opgave med nogle vandstande og hvor ofte disse indtræffer. Jeg får at vide, at der i en havn er en vandstand på 250 cm., som gennemsnitligt indtræffer én gang i løbet af 6,5 år og en vandstand på 400 cm indtræffer én gang i løbet af 475 år.
Jeg får at vide, at der for vandstande mellem 250 cm og 400 cm gælder følgende:
V=a·logT+b
hvor V er vandstanden og T er gennemsnitlige antal år.
Je skal så finde værdierne for a og b. Hvordan gør jeg det?
Jeg får at vide, at der for vandstande mellem 250 cm og 400 cm gælder følgende:
V=a·logT+b
hvor V er vandstanden og T er gennemsnitlige antal år.
Je skal så finde værdierne for a og b. Hvordan gør jeg det?
Svar #1
26. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du sætter dine værdier ind og får 2 ligninger med 2 ubekendte og løser disse
Svar #3
26. september 2007 af Abelone (Slettet)
Hm, men hvordan gør jeg så det? XD
Jeg kan ikke rigtig få den til at gå op...
De to ligninger:
250=a*log6,5+b
400=a*log475+b
Jeg tror måske, jeg laver en fejl, når jeg prøver at isolere b, for når jeg forsøger at regne a ud, giver den noget med a^2, og det kan jeg ikke helt få til at passe.
Er der nogen, der kan hjælpe mig?
Jeg kan ikke rigtig få den til at gå op...
De to ligninger:
250=a*log6,5+b
400=a*log475+b
Jeg tror måske, jeg laver en fejl, når jeg prøver at isolere b, for når jeg forsøger at regne a ud, giver den noget med a^2, og det kan jeg ikke helt få til at passe.
Er der nogen, der kan hjælpe mig?
Svar #4
26. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du har da kun 2 ubekendte, skriv hvad log(6,5) er og hvad log(475) er og træk så ligning 1 fra ligning 2.
Skriv et svar til: Hvilken slags funktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
