Matematik

ligning graf for f

27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

her er noget som jeg ikke kan roigtig finde udaf

jeg skal finde ligning for enhver af asymptoter --

x + 3 + (4/x - 3)

hvordan starter jeg så---

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2007 af mathon


f(x) = x + 3 + 4/(x - 3) - er det det her, du mener???

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2007 af mathon

limes (når x--> -oo) = x + 3
limes (når x--> oo) = x + 3

hvorfor

linjen l: y = x + 3 er skrå aymptote

Svar #3
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

neeej

( x + 3 ) + (4/x - 3)

Svar #4
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

det der lim---ved ikke hvad det er

Svar #5
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

Halloo nogen der vil hjhælpe

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2007 af mathon

limes betyder "grænseværdi"

imes (når x--> -oo) x + 4/x = x
limes (når x--> oo) x + 4/x = x ,

hvorfor linjen y = x er asymptote - vinkelhalveringslinjen i 1. og 3. kvadrant

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2007 af lany (Slettet)

#3: Kig lige en ekstra gang i opgaven, om ikke det er

du mener, sådan som der bliver spurgt i #1. Ellers bliver opgaven "for nem".

Lim betyder grænseværdi. Det står der helt sikkert noget om i din bog - det er nemmere at hjælpe, hvis du ved noget om det i forvejen, så kig lige på det :-)


Svar #8
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

det er som du #7 nu har skrevet, men hvordan spræcis finder man disse aymptoter---

jeg ved nu hvad du mener om lim--

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2007 af mathon

...vi prøver igen

limes (når x--> -oo) x+ 3 + 4/(x-3) = x + 3
limes (når x--> oo) = x+ 3 + 4/(x-3) = x + 3

hvorfor

linjen l: y = x + 3 er SKRÅ aymptote

se på grafregneren

Svar #10
27. september 2007 af bobblomst (Slettet)

er der så lodret asymp.??

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2007 af mathon

f(x) = x+ 3 + 4/(x-3) og x er forskellig fra 3

limes (når x--> 3-) = 3+ 3 + 4/(x-3) = 6 + 4/(-"noget meget småt") --> -"noget meget stort"


limes (når x--> 3+) = 3+ 3 + 4/(x-3) = 6 + 4/("noget meget småt") --> "noget meget stort",
hvorfor

linjen m: x = 3 er lodret asymptote

Skriv et svar til: ligning graf for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.