Matematik
opstil en ligning
27. september 2007 af
do-zap (Slettet)
om en dug, der er 2m lang og 1,1m bred oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe 5,0 % og at længden og bredden reduceres med x%
a) opstil en ligning, som x skal opfylde.
plz hjælp jeg er LOST!!
a) opstil en ligning, som x skal opfylde.
plz hjælp jeg er LOST!!
Svar #1
27. september 2007 af mathon
L*B*0,95 = L*(1-x/100)*B(1-x/100), hvoraf
0,95 = (1-x/100)(1-x/100)
0,95 = (1-x/100)^2
0,95 = (1-x/100)(1-x/100)
0,95 = (1-x/100)^2
Svar #2
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Beregn Arealet (før vask). A=l * b
Efter vask er A,ny = A*(100-5)/100 (den er jo krybet 5 %)
Om l ved du, at l,ny = l*(100-x)/100 (den kryber x %)
en nye brede blier da givet ved:
A,ny = l,ny * b,ny
Indsæt ovenstående udtryk og find b,ny som funktion af x
Efter vask er A,ny = A*(100-5)/100 (den er jo krybet 5 %)
Om l ved du, at l,ny = l*(100-x)/100 (den kryber x %)
en nye brede blier da givet ved:
A,ny = l,ny * b,ny
Indsæt ovenstående udtryk og find b,ny som funktion af x
Skriv et svar til: opstil en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
