Matematik
"expand"
28. september 2007 af
silverbabe (Slettet)
hvordan bruger man expand på en ti 89 til at vise at
ax^2+bx+c= a*(x-(-b/2*a))^2+(-d/4*a). jeg tror man skal blande d=b^2-4*a*c ind i det også?..
ax^2+bx+c= a*(x-(-b/2*a))^2+(-d/4*a). jeg tror man skal blande d=b^2-4*a*c ind i det også?..
Svar #1
28. september 2007 af mathon
det kan expand på en TI-89 ikke vise:
men
ax^2 + bx + c = a(x^2 + b/ax + c/a) = a(x^2 + 2*(b/(2a))*x + c/a), hvor
x^2 + 2*(b/(2a) = (x+(b/(2a))^2 - ((b/(2a)))^2, som indsættes i ovenstående
og giver
a((x+(b/(2a))^2 - ((b/(2a)))^2 + c/a) = a((x+(b/(2a))^2 - (b^2/(4a^2)) + 4ac/(4a^2) =
a(x+(b/(2a))^2 - (b^2/(4a)) + 4ac/(4a) = a(x+(b/(2a))^2 - [(b^2-4ac]/(4a)) =
a(x-(-b/(2a))^2 - d/(4a)
men
ax^2 + bx + c = a(x^2 + b/ax + c/a) = a(x^2 + 2*(b/(2a))*x + c/a), hvor
x^2 + 2*(b/(2a) = (x+(b/(2a))^2 - ((b/(2a)))^2, som indsættes i ovenstående
og giver
a((x+(b/(2a))^2 - ((b/(2a)))^2 + c/a) = a((x+(b/(2a))^2 - (b^2/(4a^2)) + 4ac/(4a^2) =
a(x+(b/(2a))^2 - (b^2/(4a)) + 4ac/(4a) = a(x+(b/(2a))^2 - [(b^2-4ac]/(4a)) =
a(x-(-b/(2a))^2 - d/(4a)
Skriv et svar til: "expand"
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
