Matematik
andengradsligning
28. september 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står løs andengradsligning
5x^2-2x+3=0
er det sådan her
d=b^2-4ac
-2^2-4*5*3=-56
betyder det så at den ikke har en 2 gradsligning for den er under 0 diskremation
desuden kom den heller i i solve lommeregn der jeg tastede talene ind
der står løs andengradsligning
5x^2-2x+3=0
er det sådan her
d=b^2-4ac
-2^2-4*5*3=-56
betyder det så at den ikke har en 2 gradsligning for den er under 0 diskremation
desuden kom den heller i i solve lommeregn der jeg tastede talene ind
Svar #1
28. september 2007 af mathon
d = (-2)^2 - 4*5*3 = 4 - 60 = -56
da d<0, har 5x^2 - 2x + 3 = 0 ingen løsning blandet de reelle tal
"diskremation" --> diskriminanten
da d<0, har 5x^2 - 2x + 3 = 0 ingen løsning blandet de reelle tal
"diskremation" --> diskriminanten
Svar #2
28. september 2007 af mathon
...hvorfor
solve(5x^2-2x+3=0,x) ikke "melder" nogen reel løsning
solve(5x^2-2x+3=0,x) ikke "melder" nogen reel løsning
Svar #3
28. september 2007 af thelife (Slettet)
jeg mener den ikke kom i solve derfor er der ingen løsning
Skriv et svar til: andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
