Matematik

2.gradsligning

28. september 2007 af thelife (Slettet)
hej


3x^2-2=2x^2+6x-7

når jeg skal finde den i solve er det sådan her

solve(3x^2-2-2x^2-6x+7=0,x

x=1
x=5

men når jeg finder den i d=b^2-4ac så kommer resultatet negativ

er det ik sådan man gør

-2^2-4*3*2=-20


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2007 af lany (Slettet)

Husk at trække leddene sammen, så du kan aflæse a,b og c:

Ligningen ser således ud:
3x^2-2-2x^2-6x+7=0

Trækkes leddene sammen, fås ligningen:
x^2-6x+5=0

Prøv nu at regne igen.

Svar #2
28. september 2007 af thelife (Slettet)

jeg får en forkert resultatet på lommeregn

får på solve for jeg 1 og 5

men her får jeg 4 og 8

jeg gør sådan her
6-kvardratrod(16)/2*1=4

6+kvardratrod(16)/2*1==8


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2007 af lany (Slettet)

#2: Husk dine paranteser, når du regner:

(6-kvadratrod(16))/2*1=(6-4)/2=1

Gør det samme for den anden rod, og du får præcis det samme som din lommeregner. Tillykke :-).

Svar #4
28. september 2007 af thelife (Slettet)

nå nu har jeg fået den hehe tak for din hjælp

Svar #5
28. september 2007 af thelife (Slettet)

der står også i min opg at


en parabel er givet ved forskriften

f(x)0,75x^2+1,5x-1,875

a.
bestem parablens skæringspunkt med førsteaksen

er det samme formel jeg skal bruge eller er det en anden formel

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2007 af Teazy (Slettet)

Ja, at finde løsningsmængden er det samme som at finde skæringspunkter med 1. aksen

Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.