Matematik

Integral af (x(sec(x))^(2))

29. september 2007 af boost1 (Slettet)
Hej
Jeg har prøvet med partiel integration og substitution og begge på samme tid, men integranden giver noget værre møj ligegyldigt hvad:
Integral af: (x(sec(x))^(2))dx.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

sec?

Svar #2
29. september 2007 af boost1 (Slettet)

secant = 1/cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

Hint: (tan(x))´ = sec(x)^2.
Du kan dertil bruge partiel integration.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det kan ikke løses med partiel integration eller substitution.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#4 Hvorfor ikke?

Svar #6
29. september 2007 af boost1 (Slettet)

Ja self. er (tan(x))´ = sec(x)^2 :S, det kunne være jeg skulle kigge bedre efter i formelsamlingen næste gang ;)

Mange tak, det giver i hvert fald det rigtige svar:
ln(cos(x))+xtan(x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2007 af ibibib (Slettet)

#5 Det har du ret naturligvis ret i...

Skriv et svar til: Integral af (x(sec(x))^(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.