Matematik

differentialligninger

30. september 2007 af Ponine (Slettet)
Jeg har fået denne her opgave og jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre så ville spørge om lidt hjælp.

Beregn et gradtal for den spidse vinkel, der dannes af grafens tangenter i de to punkter, hvis førstekoordinater er henholdsvis -1 og 1.

grafen er y= 1/x^2+1/2

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er da ikke en differentialligning.

Beregn f '(1) og f '(-1) og benyt formlen tan(v)=a.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

hældningskoeffecienterne for du to grafer (tangenter) er h.h.v 2 og -2, start med at tegne kurven op.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2007 af mathon


y = f(x) = y = 1/x^2+1/2

1) find f'(x)

2) beregn f'(-1) og f'(1)

3) opstil ligningen for hver af tangenterne i (-1,f(-1)) og (1,f(1))

4) tan(v) = |f'(-1)-f'(1)|/(1+f'(-1)*f'(1)) (bedre kendt som tan(v) = |a2-a1|/(1+a1*a2)) og a1*a2 ulig 0)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2007 af mathjælp (Slettet)

#3 Hej mathon, jeg ved godt det ikke er god netskik, men kan jeg ikke få dig til at svare på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=402832 ?
Takker :)

Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.