Matematik

Hjælp. Andengradsligning

30. september 2007 af jhwinther (Slettet)
Jeg skal bestemme det punkt, b, hvor parablen og linjen har ét fælles punkt

Parabel: 0,5x^2-0,5x-3
ret linje: 1,5x+b

nogen som kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

0,5x^2-0,5x-3 = 1,5x+b
Diskriminanten er nul.

Svar #2
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

tak.
men diskriminant ? hjælper den her
virker den ikke kun til bereging af nulpunkter

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal først samle alle ledene på den ene side af lighedstegnet.

Svar #4
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

dvs 0,5x^2-0,5x-3 = 1,5x+b
0,5x^2-2x-3 = b

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, alle ledene skal på samme side.
0,5x^2-2x-3-b = 0

Svar #6
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

aha, selvfølgelig ja.
så er leddene på samme side, men tænkte at b skulle isoleres ?

Svar #7
30. september 2007 af jhwinther (Slettet)

jeg kan ikke komme længere

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2007 af ibibib (Slettet)

d=0.

Skriv et svar til: Hjælp. Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.