Matematik
Vinkelhalveringslinje
30. september 2007 af
Nedergaard999 (Slettet)
Hej .. Jeg kan ikke rigtig finde du af denne opgave i matematik?
I en trekant ABC er vinkel C ret. Envidere er siden b=3 og og vinkelhalveringslinjen VA= 4.
Bestem de ukendte sider og vinkleri trekanten ABC?
I en trekant ABC er vinkel C ret. Envidere er siden b=3 og og vinkelhalveringslinjen VA= 4.
Bestem de ukendte sider og vinkleri trekanten ABC?
Svar #1
30. september 2007 af peter lind
Jeg går ud fra at du med VA mener vinkelhalveringslinien fra A og den skærer siden a i B. Trekant AVC er så en retvinklet trekant med 2 kendte sider. Du kan deraf finde vinkel CAV. Det dobbelte af dette er vinkel A. Du har nu en vinkel og en side i den retvinklede trekant ABC
Svar #2
30. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
okay .. Tak for det første svar :)
Men vil det så sige at AB er = 4?
Men vil det så sige at AB er = 4?
Svar #3
30. september 2007 af Teazy (Slettet)
Start med at finde vinklen A1, og derefter kan du finde vinkel A ved 2*A1, da det jo er en vinkelhalveringslinje
Så kan den sidste vinkel i trekanten findes ved 180-(A+C)
Og så kan du nemt finde den sidste side
Så kan den sidste vinkel i trekanten findes ved 180-(A+C)
Og så kan du nemt finde den sidste side
Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
