Debat

Kørekort?

02. oktober 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Hvorfor er det så vigtigt for mange af de unge, at få kørekort her og nu - når de fx. fylder 18?

Er det signalværdien eller det praktiske der trækker?
Og er der forskellem på lysten til at få et kørekort, hvis man er så uheldig at forældrene betaler det for en, end hvis man selv skal betale hele skidtet?

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Det praktiske vil jeg sige. Det giver da helt sikkert nogle store friheder. Selvfølgelig afhænger kørekortet også af finansieringen. Selvom man egentlig gerne vil have det, kan man jo blive tvunget til at vente. Men lysten ændres vel ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2007 af Janjun (Slettet)

Mange gør det fordi de har aftaler med deres forældre om, at de betaler det eller lign.
Og hvad er grunden til at vente med at tage kørekort, når man lige så godt kan få det gjort nu, der er vel mange tilfælde, hvor det er en fordel at have kortet? Man kan selvfølgelig også være tvunget til at vente med at tage det pga. tidsmæssige eller økonomiske problemmer.

Svar #3
02. oktober 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Grunden til at vente, eller måske slet ikke erhverve sig det, kan jo også være etisk. I kraft af at nogen måske vælger at prioritere naturen samt miljøet og fremtiden for denne (og vores børn og børnebørn) højere.
Men, mange venter såmend sikkert også grundet tidsmæssige eller økonomiske årsager.

Jeg har bare på fornemmelsen - at mange unge erhverver sig det, på grund af signalværdien i dét at have et kørekort.
Dermed skærer jeg ikke alle over en og samme kam, da mange sikkert erhverver sig det, grundet en praktisk foranledning, fx hvis man bor på landet osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2007 af hackerjohn (Slettet)

Grunden til at jeg ikke har fået taget mig et kørekort er den simple grund at jeg ikke selv gider at betale for det nu! Jeg vil vente til jeg en gang får brug for det! :)

Jeg tror ikke at der er så mange der tænkte på miljøet i denne sag - men det mener jeg heller ikke er så nødvendig, for om få år vil alle biler (nye og brugte) være ret så miljøvenlige.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af Janjun (Slettet)

#5
Det er jeg enig i!

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2007 af jeantiger (Slettet)

Hvis jeg ikke fik taget mit inden jeg fyldte 19, ville jeg sandsyndligvis ikke få tid til det før om ret mange år. Jeg har fuldtidsjob og læser på uni, og hvis jeg ikke fik kortet før det, kan jeg ikke se hvordan jeg skulle få det før jeg var færdig med uni (4år).

Min far betalte mit kørekort, men det var egentlig ikke fordi jeg følte jeg manglede eller havde brug for det. Det var bare lidt nemmere at hive timerne ud til det på handelskolen end nu...

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2007 af IdaK (Slettet)

Tror ikke, der er mange, som synes, det er "sejt" at have kørekort. Jeg glæder mig til at få det, af den simple grund at det er nemt! Vi har ikke nogen bil, så vi har altid skulle cykle, hvis vi ville nogle steder hen. Så bare tanken om at sætte sig ind i en bil og komme et sted hen på 10 min, som normalt ville tage en halv time at gå. MMMMH, lækkert!

- Og så er det sjovt at køre bil :). Men er klar over, at efterhånden som man bliver vant til det, er det ikke så sjovt længere.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2007 af Maria1988 (Slettet)

Jeg tror ikke der er mange der har miljø med i deres overvejelser. For mig, og min familie, har det været en kæmpe frihed og hjælp i hverdagen at jeg fik kørekort. Jeg har selv betalt, og synes også det var nemmest at finde de penge nu, mens jeg bor hjemme og går på gymnasiet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2007 af Janjun (Slettet)

Det er meget foskelligt, men mange mener også det er nemmere at få penge senere, det kommer selvfølgelig også an på, hvilken uddannelse man vil have.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2007 af steffie_ravn (Slettet)

Jeg har rigtig meget brug for et kørekort og en bil. Jeg har bare ikke tiden eller pengene til det. Desværre har jeg måtte indse at jeg ikke får kørekort i denne omgang, da det er en dyr udgift. Tror nu alligevel at jeg vil få let til prøverne, da jeg har traktorkørekort.
Jeg må bare nøjes med min lille knallert!

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2010 af Koerekort (Slettet)

 Et lille fif, hvis noge står og skal til at tage kørekort.

På kørekortportalen.dk kan du sammenligne køreskoler på pris mm.


Skriv et svar til: Kørekort?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.