Matematik

Def mg.

20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)
Jeg skal besteme Dm(f) mgd. til følgende:

1/(ln|1+x|+0.5)

så har jeg sat:

ln|1+x|+0.5 >0 <=>
ln|1+x| > -0.5 <=>


Men hvordan kommer jeg så videre..``??

Håber rigtigt meget på et svar!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

jeg kan ikke lige gennemskue hvad det er du har forsøgt på, men du skal bare sikre dig to ting:

1) nævneren er forskellig fra 0

2) argumentet til ln er positivt

1) medfører at ln|1+x| skal være forskellig fra -0.5 og 2) medfører, at |1+x| > 0.

Jeg får Dm(f) = R / {-1.61...,-1,-0.39...}.

Svar #2
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

Dm(f) skal give: ]-1+e^-0.5; uendeligt[

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

så har du skrevet funktionen forkert op...

Svar #4
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

Nej, funktionen er:

1/(ln(1+x)+0.5)

ln(1+x)+0.5 > 0 <=>
ln(1+x) > -0.5 <=>
(1+x) > e^-0.5 <=>
x > e^-0.5 -1 er det ikke rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

det var jo så heller ikke det du skrev først... |1+x| angiver den absolutte værdi af 1+x

Svar #6
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

Hvornår skal man så skrive hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

|-5| = 5
|5| = 5

Du skal kun bruge |x| ved absolut (numerisk) værdi. Ellers er det parenteser.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

man skal skrive |...| når man vil angive den absolutte værdi af noget... ellers skal man bruge almindelige parenteser


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

jeg er stadig uenig i at Dm(f) = ]-1+e^-0.5; uendelig[.. prøv f.eks. at indsætte x = -0.9 som er mindre end -1+e^-0.5.. jeg får Dm(f) = ]-1;uendelig[ / {-1+e^-0.5}

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Skal dit mængdeminus ikke vende den anden vej?

\\

Svar #11
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

OK, så den absolutte værdi skal ikke anvende i dm medmindre det står der?

X skal vel være større end
e^-0.5 -1= -0.3934

Dvs. x = -0.9 er jo ikke med i Dm så??

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)

hvorfor skal x være større end e^-0.5 -1 - det eneste krav er at nævneren skal være FORSKELLIG FRA 0 (x != e^-0.5 -1) samt at argumentet til ln skal være positivt (x > -1)

prøv at indsætte x = -0.9 og se hvad der sker...

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2004 af Fingersen (Slettet)

x > -1, x ≠ e-.5 - 1

Skriv et svar til: Def mg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.