Matematik

Differentiere funktion

03. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)
Jeg skal differentiere denne funktion: f(x)=x-2*kvadrat af x uden hjælpemidler.

Men jeg får den til:

f'(x)= 1- (1/(2*kvadrat af x))

men hvis jeg regner det efter på lommeregneren skal det give:

f'(x)= 1 - (1/kvadrat af x)

Er der nogle der kan hjælpe mig ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af peter lind

Du har da vist bare glemt 2-tallet, der står foran kvrod(x) i funktionsudtrykket.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af mathon

f(x)=x-2*sqr(x)

f'(x) = 1-2*1/(2sqr(x)) = 1-1/(sqr(x)

Svar #3
03. oktober 2007 af Dk1989 (Slettet)

Nå ja. Tusind tak #1 + #2 ;D

Skriv et svar til: Differentiere funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.