Matematik

parablens toppunkt

03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)
En parabel er graf for funktionen f(x)=-2x^2+6x+1.

a) Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af kaspx (Slettet)

I din formelsamling er der en formel til direkte at beregne en parabels toppunkt. Alternativt kan du differentiere den og finde dens nulpunkter. Hvor den første afledede giver 0, har parablen max/min.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

x=-b/(2a)

Det ser dog bedre ud at differentier, hvis du kan det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af mathon

toppunkt T(t1,t2)

t1 = -b/(2a)

t2 = c-a(t1)^2

Skriv et svar til: parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.