Matematik
hvorfor?
03. oktober 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hvorfor giver (x-3)^2 = x^2-6x og ikke: x^2-9x - da 3^2 = 9
Svar #2
03. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)
Det giver x^2 + 9 - 6x
Se evt. her: http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tning
Det er en kvadratsætning. Se her:
(x-3)^2 = (x - 3) * (x - 3)
Hvert led skal ganges med hinanden. Først ganges med det første x fra venstre paranetes ind i højre parentes, der giver:
x * x + x * (-3) = x^2 - 3x
Bagefter ganges (-3) ind i den anden parentes, hvilket giver:
-3x + (-3) * (-3) = -3x + 9.
Sammen altså:
(x - 3) * (x - 3) = x * x - 3x - 3x + 9 = x^2 + 9 - 6x.
Ledes "-6x" kaldes det dobbelte produkt.
Se evt. her: http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tning
Det er en kvadratsætning. Se her:
(x-3)^2 = (x - 3) * (x - 3)
Hvert led skal ganges med hinanden. Først ganges med det første x fra venstre paranetes ind i højre parentes, der giver:
x * x + x * (-3) = x^2 - 3x
Bagefter ganges (-3) ind i den anden parentes, hvilket giver:
-3x + (-3) * (-3) = -3x + 9.
Sammen altså:
(x - 3) * (x - 3) = x * x - 3x - 3x + 9 = x^2 + 9 - 6x.
Ledes "-6x" kaldes det dobbelte produkt.
Skriv et svar til: hvorfor?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
