Matematik

toppunkt

05. oktober 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at


f(x)=0,5x^2-3x+4


bestem toppunktet for grafen for f og tegn grafen
skal man bruge -b/2a, -d/a4

bestem røderne i f(x)kontroller på grafen
faktoriser f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2007 af mathon

toppunkt T(t1,t2)

t1 = -b/(2a)

t2 = c-a*t1^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2007 af mathon

t2 = c-a*t1^2 = -d/(4a)!!!


faktorisering:

f(x) = 0,5(x-rod_1)(x-rod_2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2007 af mathon

støttepunkter for parabeltegning:

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=71491

Svar #4
05. oktober 2007 af thelife (Slettet)

men skal jeg ikke finde diskremanten for at finde t2
for har aldrig haft den her formel før
t2 = c-a*t1^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Jo.

t2 = c-a*t1^2 eller t2 = -d/(4a)

..hvor d er diskriminanten.

Svar #6
05. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ok for har ikke haft den her formel før c-a*t1^2


og bestem røderne i f(x)kontroller på grafen

skal man bruge den her formel til det

-b+kvartrod d/2a



Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2007 af mathon

-b+-sqr(d)/(2a) - Ja

Svar #8
05. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ok nå jeg så har fundet de 2 x skal jeg så put dem i denne formel


f(x) = 0,5(x-rod_1)(x-rod_2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2007 af mathon

hvis du med "putte" mener indsætte - så Ja!

Svar #10
05. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ja det er det jeg mener skal man så gange den med 0,5

vil lige være sikker

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2007 af mathon

til # 6
sammenhængen mellem det kendte og det ukendte:

-d/(4a) = -(b^2-4ac)/(4a) = (4ac-b^2)/(4a) = c - b^2/(4a) =

c - a[-b/(2a)]^2 = c - a*t1^2

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2007 af mathon

har du fundet rødderne?

Svar #13
05. oktober 2007 af thelife (Slettet)

nej ikke endnu det gør jeg sener skal nok give svar når jeg har fundet dem

den der 6# fortæller du at jeg skal regne baglæns

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. oktober 2007 af mathon

nej - jeg fortæller bare sammenhængen mellem den formel, du kender, og den jeg introducerede...

rødderne skulle gerne blive

x = 2 og x = 4 - så har du et mål at "gå efter"



faktorisering:

f(x) = 0,5x^2-3x+4 = 0,5(x-2)(x-4)

Svar #15
05. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak

når man vil kontroller om det er rigtig så skal man bruge den her ik?


factor(0,5x^2-3x+4)= 0,5(x-2)(x-4)

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. oktober 2007 af mathon

på TI-89 - JO


Svar #17
08. oktober 2007 af thelife (Slettet)

kan det passe at toppunktets resultat bliver 3 og -0,5

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. oktober 2007 af mathon

#17

Lige nøjagtig!...:)

Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.