Matematik
Haster
06. oktober 2007 af
uskutu (Slettet)
hej alle sammen
jeg har et opgave som jeg er lidt usikker med pleaaassseee hjælp mig :)
En parabel har ligningen y=o,5^2-0,5-3, og en ret linje har ligningen x=1,5x+b
a)Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop ét fælles punkt.
jeg har et opgave som jeg er lidt usikker med pleaaassseee hjælp mig :)
En parabel har ligningen y=o,5^2-0,5-3, og en ret linje har ligningen x=1,5x+b
a)Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop ét fælles punkt.
Svar #1
06. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)
Jeg går ud fra at linjen har ligningen:
y = 1.5x + b
og parablen har ligningen
y = 0.5x^2 - 0.5x - 3
I fællespunkter er koordinaterne identiske, så du kan sætte ligningerne lig hinanden.
0.5^2 - 0.5x - 3 = 1.5x + b
Der må kun være én løsning!
0.5x^2 - 0.5x - 3 = 1.5x + b
0.5x^2 - 2x - (3 - b) = 0
For at der kun er én løsning, skal diskriminanten være lig 0.
d = b^2 - 4ac
0 = (-2)^2 - 4*0.5*(-3-b)
Isoler b.
y = 1.5x + b
og parablen har ligningen
y = 0.5x^2 - 0.5x - 3
I fællespunkter er koordinaterne identiske, så du kan sætte ligningerne lig hinanden.
0.5^2 - 0.5x - 3 = 1.5x + b
Der må kun være én løsning!
0.5x^2 - 0.5x - 3 = 1.5x + b
0.5x^2 - 2x - (3 - b) = 0
For at der kun er én løsning, skal diskriminanten være lig 0.
d = b^2 - 4ac
0 = (-2)^2 - 4*0.5*(-3-b)
Isoler b.
Svar #3
08. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Giv et bud. Jeg har allerede næsten lavet opgaven for dig.
Giv et bud. Jeg har allerede næsten lavet opgaven for dig.
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
