Matematik
Mat.(stamf.)
20. maj 2004 af
Tanja V (Slettet)
Hej
en funktion f er bestemt ved
f(x)=x-2*kvad.(x) , x større lig 0.
I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M.
Please tjek om jeg har lavet det rigtigt:
int. fra 0 til 4 (x-2*kvad.(x))dx=int. fra 0 til 4(x)dx+int.fra 0 til 4(-2*kvad.(x))dx=firkantet parentes (½x^(2))fra 0 til 4+(-2)*firkantet parentes ((2/3)*x*kvad.(x))fra 0 til 4=½*4^(2)-0-2*((2/3)*4*kvad.(4)-0=8-(32/3)=-8/3
Hvor har jeg lavet noget galt, siden jeg får et neg.tal?
en funktion f er bestemt ved
f(x)=x-2*kvad.(x) , x større lig 0.
I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af M.
Please tjek om jeg har lavet det rigtigt:
int. fra 0 til 4 (x-2*kvad.(x))dx=int. fra 0 til 4(x)dx+int.fra 0 til 4(-2*kvad.(x))dx=firkantet parentes (½x^(2))fra 0 til 4+(-2)*firkantet parentes ((2/3)*x*kvad.(x))fra 0 til 4=½*4^(2)-0-2*((2/3)*4*kvad.(4)-0=8-(32/3)=-8/3
Hvor har jeg lavet noget galt, siden jeg får et neg.tal?
Svar #1
20. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
når du skal finde arealet af en punktmængde der ligger under x-aksen skal du sætte minus før integralet. Ellers er det rigtigt (bortset fra at du vist mener: -8 og 1/3
Svar #3
20. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
Ja - nu strammer det jo på med skriftligt matematik imorn... :)
Skriv et svar til: Mat.(stamf.)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
