Matematik

Primtal ?

08. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Vis at 3, 5 og 7 er eneste primtalstrillinger?

hvordan kan jeg vise det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2007 af JonesJ2 (Slettet)

Århh . Der er et simpelt bevis for det :s - kan bare ikke huske det .

Stor hjælp - I know . evt. www.google.dk og søg på primtalstrillinger bevis, eller noget !

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

Du kan også finde dem i indlægget "prime" (Andre)

Svar #3
08. oktober 2007 af sluise (Slettet)

hehe smarte.. trist link. det var ikke til meget hjælp!

Svar #4
08. oktober 2007 af sluise (Slettet)

nogle der kan hjælp?

Svar #5
08. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Hvad med den her opgave:

Vis at et primtal større end 3 altid er nabotal til et tal i 6tabellen? Hvordan vises det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

#5
Flæsket ud i detaljer kan det f.eks. gøres således:

Antag p>3 er et primtal. Da p er ulige er nabotallene p-1 og p+1 til p begge lige re derfor delelige med 2. Da p > 3 er 3 ikke divisor i p. Resten af p ved division med 3 er derfor enten 1 eller 2, hvorfor p kan skrives som p = 3n+1 eller p = 3n+2, n et naturligt tal. For nabotallene gælder derfor at enten er p-1 = 3n eller p+1 = 3(n+1), der begge er delelige med 3. Da begge p's nabotal er delelige med 2 og mindst eet af dem tillige er deleligt med 3, er mindst eet af nabotallene deleligt med 6. Argumentet kan videreføres ved at betragte division med 4. Man kan deraf konkludere, at ethvert primtal har et multiplum af 4 som eet af sine nabotal såvel som et multiplum af 6 som eet af sine nabotal. Det kan være samme nabotal der både er et multiplum af 4 og 6.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

lige re -> lige og

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2007 af MuhammedAbdul (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

primært Babylon..

Skriv et svar til: Primtal ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.