Matematik
grafens udseende
08. oktober 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg at
gøre rede for hvilken betydning konstanterne a,b , c, d har for grafens udseende og beliggenhed
a er det ikke til at finde skæringspunkt men hvad med de andre ?
der står i min opg at
gøre rede for hvilken betydning konstanterne a,b , c, d har for grafens udseende og beliggenhed
a er det ikke til at finde skæringspunkt men hvad med de andre ?
Svar #2
08. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Gætter på at det er en 2. gradsligning?
a bestemmer hvilken vej "munden" vender :) Smiler, eller sur :(
b bestemmer hvor tp ligger på x-aksen.. sammen med a.
c bestemmer hvor den skærer y-aksen.
d bestemmer toppunktets beliggenhed på y-aksen.. Sammen med a.
a bestemmer hvilken vej "munden" vender :) Smiler, eller sur :(
b bestemmer hvor tp ligger på x-aksen.. sammen med a.
c bestemmer hvor den skærer y-aksen.
d bestemmer toppunktets beliggenhed på y-aksen.. Sammen med a.
Svar #3
08. oktober 2007 af LMP (Slettet)
Et grafisk billede for en 2. grads polynomium er en parabel, med et toppunkt der enten er et maksimum eller et minimum, afhængig af om parablens ben vender opad eller nedad.(enten glad eller sur). Det der afgøre parablens udseende er værdien af a, fordi hvis a er negativ vil det give er parabel der vender nedad(sur) og hvis a er positiv vil det give en parabel der vender opad(glad).
Ved at se på forskriften for parablen, kan man se hvordan den ser ud når den er tegnet. Størrelsen på a angiver grafens ”stejlhed”, jo større a, desto stejlere(smal) graf. Fortegnet for a fortæller om grafens ben vender op eller nedad.
Ud fra funktionen kan man også se hvor toppunktet ligger i forhold til y-aksen:
• Hvis a og b har samme fortegn, ligger toppunktet til venstre for y-aksen.
• Hvis a og b har forskellige fortegn, ligger toppunktet til højre for y-aksen.
• Er b = 0, ligger toppunktet på y-aksen.
Antallet af rødder/nulpunkter afhænger af værdien af d. Hvis d < 0 er der ingen rødder/nulpunkter. Hvis d > 0 er der to rødder/nulpunkter. Hvis d = 0 er der kun en rod/nulpunkt og toppunktet ligger på x-aksen.
Ved at se på forskriften for parablen, kan man se hvordan den ser ud når den er tegnet. Størrelsen på a angiver grafens ”stejlhed”, jo større a, desto stejlere(smal) graf. Fortegnet for a fortæller om grafens ben vender op eller nedad.
Ud fra funktionen kan man også se hvor toppunktet ligger i forhold til y-aksen:
• Hvis a og b har samme fortegn, ligger toppunktet til venstre for y-aksen.
• Hvis a og b har forskellige fortegn, ligger toppunktet til højre for y-aksen.
• Er b = 0, ligger toppunktet på y-aksen.
Antallet af rødder/nulpunkter afhænger af værdien af d. Hvis d < 0 er der ingen rødder/nulpunkter. Hvis d > 0 er der to rødder/nulpunkter. Hvis d = 0 er der kun en rod/nulpunkt og toppunktet ligger på x-aksen.
Skriv et svar til: grafens udseende
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
