Matematik

løsningsformlen

09. oktober 2007 af thelife (Slettet)
HEJ


der står i min opg at


opskriv den generelle andengradsligning og angiv løsningsformlen.

hvad mener de med det


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af kaspx (Slettet)

Jeg vil tro der menes:

Ax^2+Bx+C=0

Løsningen til denne generelle ligning er samme som hvis A, B og C var erstattet med tal. Dvs. du skal finde diskriminanten osv.

Svar #2
09. oktober 2007 af thelife (Slettet)

så jeg skal finde en funtion som jeg selv må besteme og regn d og rødderne ud

er det sådan du mener

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2007 af kaspx (Slettet)

Du skal ikke bestemme en ligning selv. Du skal vise hvordan ligningen med A, B, C løses... Dvs.:

(-B +/- SQRT(B^2-4*A*C) / (2A)

Svar #4
10. oktober 2007 af thelife (Slettet)

er det fx sådan du mener jeg skal løse det

x^2 - 5x + 4 = 0 eller

x^2 + (-5)x + 4 = 0

a = 1 og 4a = 4*1 = 4 og 2a = 2*1 = 2
b = -5 og -b = -(-5) = 5
c = 4
d = b^2-4ac = (-5)^2 -4*1*4 = 25-16 = 9 = 3^2
sqr(d) = sqr(3^2) = 3


den ene rod: r1 = (-b-sqr(d))/(2a)= (5-3)/2= 2/2 = 1

den anden rod: r2 = (-b+sqr(d))/(2a)= (5+3)/2= 8/2 = 4

Skriv et svar til: løsningsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.