Matematik
tværvektor
09. oktober 2007 af
stine.20 (Slettet)
nogen som kan hjælpe?
hvordan finder jeg vinklen mellem vektor a og tværvektoren til b når a=(2,5) og b=(-2,3)?
hvordan finder jeg vinklen mellem vektor a og tværvektoren til b når a=(2,5) og b=(-2,3)?
Svar #2
09. oktober 2007 af din--mor (Slettet)
tværvektoren til b= (-3,-2)
Start med at beregne vinklen mellem a og b vektor ed hjælp af denne formel: cos(v): a*b/|a|*|b|
så indsætter du bare a og b i formlen:
(-2)*2+3*5/kvadratrod(29)*kvadratrod(13)= 11/kvadratrod(377) og ta' så cos i -1. til dette, og derved fås 55,49 grader. Da du ved at tværvektoren til b er drejet 90 grader siger du bare:
55,49+90=145,49 grader..
Start med at beregne vinklen mellem a og b vektor ed hjælp af denne formel: cos(v): a*b/|a|*|b|
så indsætter du bare a og b i formlen:
(-2)*2+3*5/kvadratrod(29)*kvadratrod(13)= 11/kvadratrod(377) og ta' så cos i -1. til dette, og derved fås 55,49 grader. Da du ved at tværvektoren til b er drejet 90 grader siger du bare:
55,49+90=145,49 grader..
Skriv et svar til: tværvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
