Matematik
vektorrum
11. oktober 2007 af
pa8n (Slettet)
Lad C være en fixed matrix n x n.
Bestem om den følgende lineære operator er på R^(nxn).
a) L(A)=CA+AC
b) L(A) = C^2 * A
c) L(A) = A^2 C
Bestem om den følgende lineære operator er på R^(nxn).
a) L(A)=CA+AC
b) L(A) = C^2 * A
c) L(A) = A^2 C
Svar #1
12. oktober 2007 af sheaf (Slettet)
Det må antages at C har rang n; ellers kunne vi jo som C blot vælge 0-elementet i vektorrumet bestående af (n x n)-matricer og svare nej på alle tre spørgsmål.
Eftersom du igen ikke skriver nogetsomhelst om hvad du selv har gjort dig af tanker, er det ikke til at vide hvad problemet er, så det bliver et blindskud.
Lad V være vektorrummet bestående af (n x n)-matricer og lad L være en lineaær afbildning L:V->V. Du skal blot bestemme om L er surjektiv i hvert af de tre tilfælde.
Vink:
L er surjektiv hviss ker{L} er lig hvad ?
Eftersom du igen ikke skriver nogetsomhelst om hvad du selv har gjort dig af tanker, er det ikke til at vide hvad problemet er, så det bliver et blindskud.
Lad V være vektorrummet bestående af (n x n)-matricer og lad L være en lineaær afbildning L:V->V. Du skal blot bestemme om L er surjektiv i hvert af de tre tilfælde.
Vink:
L er surjektiv hviss ker{L} er lig hvad ?
Skriv et svar til: vektorrum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
