Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Produktmixanalyse

15. oktober 2007 af Tdd-girl (Slettet)
Hejsa.

Jeg skal lave et skema over et firmas bruttoavance og andel af omsætningen.

Skemaet er over tre forskellige varer.

MEN! Kan et firmas samlede bruttoavance % godt være mere end 100%


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2007 af Cas_sen (Slettet)

Nej det kan det ikke :-)

Bruttoavancen viser hvor meget du tjener på dine varer/ydelser efter du har afholdt de omkostninger der er direkte forbundet med at anskaffe disse varer/ydelser for at kunne sælge dem videre.

En bruttoavance på over 100% ville betyde at du fik penge for at købe varer som du derefter kunne sælge videre og tjene på. Dvs. en bruttofortjeneste der er større end omsætningen.

Svar #2
21. oktober 2007 af Tdd-girl (Slettet)

Okay Cas sen

Det skema jeg skal lave er over tre forskellige varer i et firma.

Jeg skal beregne hvor stor en del varens omsætning er af den samlede omsætning.

Og så skal jeg beregne bruttoavance % ved alle tre varer.

De informationer jeg får er nettoomsætning, vareforbrug, og bruttofortjeneste.

Så skal jeg beregne Ialt.

Men de tre varers samlede bruttofortjenste skulle gerne give 100 ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2007 af Cas_sen (Slettet)

Summen af de tre vares bruttofortjeneste skal give den samlede bruttofortjeneste (100%), ja.

Svar #4
21. oktober 2007 af Tdd-girl (Slettet)

Så hvis nettoomsætning er 340000, vareforbrug er 200000 og bruttofortjenesten er 140000 på vare A

Bruttoavance = (140000*100)/340000 ?

Hvis jeg gør det ved alle tre varer bliver bruttofortjenesten alt for høj.


:-)

TDD

Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2007 af Cas_sen (Slettet)

TDD,

Prøv at give mig tallene for produkt A,B,C

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. oktober 2007 af Cas_sen (Slettet)

TDD,

Jeg tror jeg forstår, hvad det er du prøver på nu :-)

Du kan ikke lægge de 3 bruttoavancer for vare A, B og C sammen. Det er forkert. Måden man regner den "bruttoavancenprocenten i alt" på er at tage:

Omsætning vare A + Omsætning vare B + Omsætning vare C
- Vareforbrug vare A + Vareforbrug vare B + Vareforbrug vare C
= Bruttoavance i alt (ABC)

Bruttoavanceprocent i alt = (Bruttoavance ABC x 100) / Omsætning ABC

Den samlede bruttoavanceprocent, bliver derfor et slags vægtet gennemsnit af de 3 bruttoavancer for hver vare.

Svar #7
21. oktober 2007 af Tdd-girl (Slettet)

Tallene er:

A
Nettoomsætning 340000
- Vareforbrug 200000


Bruttofortjeneste 140000

B
----=----- 580000
- ---=--- 300000

---=--- 280000

C
----=---- 420000
- ----=---- 200000

---=---- 220000


Jeg er kommet frem til
Bruttoavance vare A = 41,17%
Bruttoavance vare B = 48,27%
Bruttoavance vare C = 52,38%

Den samlede bruttoavance for virksomhedens omsætning er = 47,76%

Lyder det rigtigt??

Tusind tak for hjælpen.

Mvh TDD

Brugbart svar (1)

Svar #8
21. oktober 2007 af Cas_sen (Slettet)

Hej TDD,

På nær 2. decimalen på vare B (ligegyldig småting), så er det fuldstændig korrekt, flot.

Vare A
Omsætning 340.000
- Vareforbrug 200.000
Bruttoavance 140.000
Bruttoavanceprocent 41,18%

Vare B
Omsætning 580.000
- Vareforbrug 300.000
Bruttoavance 280.000
Bruttoavanceprocent 48,28%

Vare C
Omsætning 420.000
- Vareforbrug 200.000
Bruttoavance 220.000
Bruttoavanceprocent 52,38%

I alt
Omsætning 1.340.000
- Vareforbrug 700.000
Bruttoavance 640.000
Bruttoavanceprocent 47,76%

Svar #9
21. oktober 2007 af Tdd-girl (Slettet)

Tusind tak! :-)

Mange tak for hjælpen.


fortsat god aften til dig:-)


Mvh Louise

Skriv et svar til: Produktmixanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.