Matematik
sigma
16. oktober 2007 af
Poler (Slettet)
I de der opgaver hvor man får et sigmategn opgivel med et tal over sigma og i=1 under sigma.
fx.
5
sigma (3^i)
i=1
Det er jo let nok..
Men hvordan laver man dem omvendt?
Når man får givet:
1+4+9+16+25
og skal opstille sigmategnet?
jeg er nået hertil:
5
sigma ??
k=1
fx.
5
sigma (3^i)
i=1
Det er jo let nok..
Men hvordan laver man dem omvendt?
Når man får givet:
1+4+9+16+25
og skal opstille sigmategnet?
jeg er nået hertil:
5
sigma ??
k=1
Svar #1
16. oktober 2007 af lottefar (Slettet)
Jeg antager du snakker om summationsoperatoren. Du ser at din række ligner noget med kvadratet på en talrække i Z. Så er det nok summen af k^2 for k=1 til 5.
Svar #2
16. oktober 2007 af Poler (Slettet)
ja okay..
Men hvordan ser du det??
Fordi nu står jeg med dem næste talrække og ved ik hvordan jeg skal finde ud af hvad det er?
1-2+3-4+5-6
forklar metoden?
Men hvordan ser du det??
Fordi nu står jeg med dem næste talrække og ved ik hvordan jeg skal finde ud af hvad det er?
1-2+3-4+5-6
forklar metoden?
Svar #3
16. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Eftersom leddene hele tiden skifter fortegn, er det noget med (-1)^k eller (-1)^(k+1) (overvej!). Altså har du, at
^{k+1}k} = \displaystyle{\sum_{k=0}^{5} (-1)^{k}(k+1)} $)
Eftersom leddene hele tiden skifter fortegn, er det noget med (-1)^k eller (-1)^(k+1) (overvej!). Altså har du, at
Skriv et svar til: sigma
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
