Matematik
Planens ligning?
20. oktober 2007 af
Simoneemilie (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg planens ligning?
Svar #2
20. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Brug:
n*(r-r_0)=0, hvor normalvektoren (den, der står vinkelret på planen) n=A*i+B*j+C*k, P_0=(x_0,y_0,z_0) er et punkt på planen. Det var vektorformen. Her kommer den skalære form:
A(x-x_0)+B*(y-y_0)+C*(z-z_0)=0, der kan skrives simplere:Ax+By+Cz=D, hvor
D=A*x_0+B*y_0+C*z_0
Du skal studere den geometriske overvejelse ved at tegne 1)planen 2)PP_0 på planen, normalvektoren n, r_0 og r, som er vektorer, der udgår fra origo til planen, så forstår du det bedre.
n*(r-r_0)=0, hvor normalvektoren (den, der står vinkelret på planen) n=A*i+B*j+C*k, P_0=(x_0,y_0,z_0) er et punkt på planen. Det var vektorformen. Her kommer den skalære form:
A(x-x_0)+B*(y-y_0)+C*(z-z_0)=0, der kan skrives simplere:Ax+By+Cz=D, hvor
D=A*x_0+B*y_0+C*z_0
Du skal studere den geometriske overvejelse ved at tegne 1)planen 2)PP_0 på planen, normalvektoren n, r_0 og r, som er vektorer, der udgår fra origo til planen, så forstår du det bedre.
Skriv et svar til: Planens ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
