Matematik
underlig andengrads lignign hjælp!!!
21. oktober 2007 af
SJPD (Slettet)
Hej alle
hvad gør jeg i disse to ligninger ????!!!
1. bestem a så ligningen x² + 3x + a = o ingen løsning har
2. den ene rod i x² + 6x + a = 0 er -2. Bestem a og derefter den anden rod
håber i kan hjælpe :S
hvad gør jeg i disse to ligninger ????!!!
1. bestem a så ligningen x² + 3x + a = o ingen løsning har
2. den ene rod i x² + 6x + a = 0 er -2. Bestem a og derefter den anden rod
håber i kan hjælpe :S
Svar #1
21. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
1) Diskriminantens fortegn angiver antallet af løsninger til andengradsligningen:
Hvis d<0 er der ingen løsninger inden for de reele tal.
Hvis d=0 er der én løsning.
Hvis d>0 er der to løsninger.
Du ønsker ingen løsninger:
Diskriminanten sættes er mindre 0:
3² - 4·1·a < 0
<=> ...
2)
Den ene rod:
-2 = (-6+sqrt(6²-4·1·a))/(2·1)
Isolér a.
Den anden rod:
x = (-6-sqrt(6²-4·1·a))/(2·1)
Hvis d<0 er der ingen løsninger inden for de reele tal.
Hvis d=0 er der én løsning.
Hvis d>0 er der to løsninger.
Du ønsker ingen løsninger:
Diskriminanten sættes er mindre 0:
3² - 4·1·a < 0
<=> ...
2)
Den ene rod:
-2 = (-6+sqrt(6²-4·1·a))/(2·1)
Isolér a.
Den anden rod:
x = (-6-sqrt(6²-4·1·a))/(2·1)
Svar #3
21. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 sqrt står for square root og på dansk: kvadratrod (som i excel bl.a. forkortes til kvrod)
Skriv et svar til: underlig andengrads lignign hjælp!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
