Matematik
Differentialligninger.
22. oktober 2007 af
Majsen21 (Slettet)
Hej alle.
Har fået denne opgave og kan bare ikke gennemskue hvordan jeg skal løse den :(
dy / dx = -x / y
Bestem løsningen hvis graf er:
a) en halvcirkel i 3. og 4. kvadrant med radius 2
b) en halvcirkel i 1. og 2. kvadrant med radius 1/2
Håber i vil give en hånd
Har fået denne opgave og kan bare ikke gennemskue hvordan jeg skal løse den :(
dy / dx = -x / y
Bestem løsningen hvis graf er:
a) en halvcirkel i 3. og 4. kvadrant med radius 2
b) en halvcirkel i 1. og 2. kvadrant med radius 1/2
Håber i vil give en hånd
Svar #1
22. oktober 2007 af sigmund (Slettet)
Separation af de variable giver:

Dernæst vælger du k, samt fortegn, således at du får den ønskede løsning (ved at vælge passende begyndelsesbetingelser -- fx skal vi i a) have y(0)=-2).
Dernæst vælger du k, samt fortegn, således at du får den ønskede løsning (ved at vælge passende begyndelsesbetingelser -- fx skal vi i a) have y(0)=-2).
Svar #2
22. oktober 2007 af Majsen21 (Slettet)
Ja så langt er jeg med :)
Det der giver problemer er at jeg ikke kan forestille mig hvordan en halvcirkel i 3. og 4. kvadrant med radius 2 ser ud? Altså hvorfor y(0)= -2
Det der giver problemer er at jeg ikke kan forestille mig hvordan en halvcirkel i 3. og 4. kvadrant med radius 2 ser ud? Altså hvorfor y(0)= -2
Svar #3
22. oktober 2007 af sigmund (Slettet)
Du kan vel forestille dig, hvordan en cirkel med centrum i (0,0) og radius 2 ser ud? Du ved vel også, hvor 3. og 4. kvadrant ligger? Så burde du også kunne forestille dig, hvordan en HALVcirkel i 3. og 4. kvadrant ser ud.
3. og 4. kvadrant svarer til den negative del af y-aksen, så en cirkel med centrum i (0,0) og radius 2 i 3. og 4. kvadrant må skære y-aksen i -2. Derfor må vi have y(0) = -2. Er du med?
3. og 4. kvadrant svarer til den negative del af y-aksen, så en cirkel med centrum i (0,0) og radius 2 i 3. og 4. kvadrant må skære y-aksen i -2. Derfor må vi have y(0) = -2. Er du med?
Skriv et svar til: Differentialligninger.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
