Matematik

en nem ligning :)

24. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)
8x-5=3x+17
hvad regner jeg den ud? - nogen som vil forklare?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af Frederikke90 (Slettet)

Du starter med at sætte x'erne på samme side af lighedstegnet?
TROR JEG.

1) 8x-(-)3x=17+5

2) 11x=22

???

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2007 af SimonVit (Slettet)

8x-5=3x+17
8x-3x=17+5
5x=21
5x/5 = 21/5
x= 4,2

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

8x-5=3x+17

Start først med at isolere x. Dette gøres ved at lægge 5 til på begge sider af lighedstegnet, samt trække 3x fra.

8x-3x=17+5

Så forkorter du:

5x=22

Herefter isolerer du x igen. Der står et usynligt gange tegn mellem 5 og x. Derfor skal du dividere med 5 på begge sider.

x=22/5

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

#2 5+17 giver ikke 21!!!

Svar #5
24. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)

nååh forstår jeg det ;)
hva med den her:
4-3x=8 + 1/2x
3x + 1/2 = 4-8 ???
hvordan gør jeg lige det..


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2007 af mathon

8x-5=3x+17

8x-3x = 17+5

5x = 22

x = 22/5 = 44/10= 4,4

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Du kan ikke bare ligge 0,5 til. Desuden er det nemmere at isolere x, så den giver et positivt tal.

4-3x=8+1/2x

Læg i stedet 3x til på begge sider. Træk derudover 8 fra.

4-8=1/2x+3x

-4=3,5x

Igen kan du dividere med 3,5 på begge sider og:

-4/3,5=x

x=-1,14286

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2007 af mathon

4-3x=8 + 1/2x

er det

1) 4-3x = 8 + (1/2)x
eller
2) 4-3x = 8 + 1/(2x)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

#8 At dømme efter ligningernes sværhedsgrad tror jeg mest på dit første bud.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2007 af Frederikke90 (Slettet)

#4 , sorry tastefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2007 af mathon

4-3x = 8 + (1/2)x

-3x-(1/2)x = 8-4

-3,5x = 4

x = 4/(-3,5)

x = -(4/3,5) = -(8/7) = ca. -1,14286


Skriv et svar til: en nem ligning :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.