Matematik

parabel og ret linje

27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)
Hej..

Håber at nogen kan hjælpe mig med denne opgave.

En parabel er givet ved y=-x^2 + 4x -7
og en ret linje er givet ved y=-4x + 3

Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af Hellwrath-90 (Slettet)

Vi leder efter punkter hvor 2 funktioner skærer hinanden. altså 2 punkter hvor (x,y) er ens om man sætter den ind i den ene funktion eller den anden. Vi sætter derfor de 2 forskrifter lig hinanden
x^2+4x-7=-4x+3

Herfra skal du blot isolere x og indsætte de svar du får i en af funktionerne for at få den tilhørende y værdi.

Svar #2
27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)

Jeg forstod ikke lige det sidste....
Altså skal det sådan her ud: -x^2+8x=10 ?

Og hvad mere?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

så har du en andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en normal andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

Hvad ved du om en andengradsligning `??

Svar #6
27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)

Altså jeg ved noget om det... Men kan bare ikke finde ud af at løse denne opgave :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

hvis jeg siger, at du kan omskrive du har til :

-x^2+8x-10 = 0

kan du selv komme videre ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

d = b^2 - 4 * a *c

- Hvis diskriminanten er mindre end nul, så har ligningen ingen løsning.
- Hvis diskriminanten er større end nul; så har ligningen to løsninger.
- Hvis diskriminanten er lig med nul, så har den netop en løsning

Du ved på forhånd, at den har to løsninger (det ved du fra din opgave formulering, der siger at du skal gøre for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter)!

du kan allerede efter at have beregnet diskriminanten redegøre for at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter...

Svar #9
27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)

dvs når jeg finder d, og får 2 resultater, så viser jeg at de skærer hinanden i 2 punkter?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

NEJ!

HVIS D ER STØRRE END NUL, HAR LIGNINGEN TO LØSNINGER!.

find d

Svar #11
27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)

Sorry, fordi jeg spørger :'(

Svar #12
27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)

Tusind tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

#11, du virker stresset over at du ikke kan besvare spørgsmålene...
hvis du blot læser det der skrives og følger det, er det ikke så vanskeligt!


d = b^2 - 4 * a *c

din ligning er
0 = -x^2+8x-10

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. oktober 2007 af janko (Slettet)

:d

Svar #15
27. oktober 2007 af ZOZ (Slettet)

hehe, ja jeg er mega stresset..
Sorry kunne simpelthen ikke se det, før jeg sad og skrev det i sagde ned..

Så tusind tak, og undskylder for de mange dumme spørgsmål jeg stillede.

Skriv et svar til: parabel og ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.