Fransk

5 sætninger

27. oktober 2007 af Tissi (Slettet)
Hej mestre :) ..

DK=>FR:
1. L'île Saint-Louis er en ø i Seinen.
2. Montmartre ligger i det nordlige Paris.
3. La Villette er en stor park.
4. I Paris finder man også de store modehuse.
5. J.O. von Spreckelsen er en dansk arkitekt.


1. L'île Saint-Louis est une île à Seinen.
2. Montmartre est au nord du Paris.
3. La Villette est un gros parc.
4. À Paris il trouve également les groses de mode maisons.
5. J.O. von Spreckelsen est un architecte danois.

Beklager, hvis nogen synes, at dette er meget dårligt skrevet, men vil blot påpege, at jeg har haft fransk i meget kort tid.

OBS: Jeg vil IKKE have en direkte rettelse - påpeg blot, hvor der er fejl og giv et lille hint.


På forhånd tak.

Mvh.
Tissi

PS. Dette skal afleveres tirsdag.

Mvh.
Tissi

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af hpr (Slettet)

1. Floden hedder Seine, men nævnes med bestemt artikel (kendeord) på dansk: SeineN. Ligesom fx GudenåEN. Hvad hedder den med bestemt artikel på fransk?
2. Nord opfattes som et proprium (egennavn) på fransk. Hvilket bogstav skal navne begynde med?
3. "gros" bruges om volumen, betyder noget i retning af "voluminøs". Det komer historisk af det latinske ord "grassus" (fr. "gras"), der også betyder "fed". Om udstrækning bruger man et andet adjektiv (tillægsord): "grand" (af latin "grandis"
4. "il trouve" betyder "han finder", af verbet (udsagnsordet) "finde". Verbet "at findes" (med dansk passivform eller lideform, hvor -s er et oprindeligt refleksivt pronomen (stedord) "sig", altså "finde sig") hedder "se trouver". Altså "der findes" = "il se trouve". "man finder" dannes dog på fransk ligesom på dansk med pronominet "on" = "man". "on" kommer af "homo" = "mand", ligesom "man" kommer af "mand".
"store modehuse" - også her skal man bruge "grand". "gros2 er i øvrigt med dobbelt -s i hunkøn: "grosses".
"modehus" hedder "maison de mode" eller evt. "maison de la mode"

Svar #2
28. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

#1
Tusind tak for dit fyldige svar, det var superb - har læst det igennem, men vil kigge nærmere på det, og skrive mine rettede sætninger ind på studi, i morgen.

Svar #3
28. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

Okay, her kommer de igen:

1. L'île Saint-Louis est une île à la Seine.
2. Montmartre est au Nord du Paris.
3. La Villette est un grand parc.
4. À Paris il trouve également les grand maisons de la mode.
5. J.O. von Spreckelsen est un architecte danois.

Forklaring:
1. Kunne ikke finde, hvilket køn floden, Seinen, var, men har gættet på 'la'.
2. "Hvilket bogstav skal navne begynde med?". Det forstod jeg ikke - så har gået ud fra, at du mente, jeg skulle skrive nord med stort N.

Svar #4
29. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

opdaterer lige..

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2007 af Mads (Slettet)

Det ser da helt fint ud.

I sætning 2 skal "nord" dog være med lille "n", da det ikke denne forbindelse står som et proprium. Det er lidt indviklet at forklare, men, kort fortalt, så skal det altså ikke stå med stort her.

I sætning 4 skal du bruge "on" og ikke "il". Jeg ville også bruge "aussi" i stedet for "ègalement", da egalement mere har betydningen "lige så meget" eller "ligeledes". I denne forbindelse er "aussi" mere rammende for det du vil oversætte.

Ellers har jeg ikke noget at tilføje (så vidt jeg lige kan se).

Mads

Svar #6
29. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

#5
Ah, on/il havde jeg lige misset - men forstår det godt nu.

Mange tak for dit svar!

Mvh.
Tissi

Skriv et svar til: 5 sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.