Matematik

heelpp plz!!

27. oktober 2007 af Tina17 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med at regne de to vektorer opgave??

opg.1
to vektorer a og b, hvor IaI=8, IbI=12 og vinklen mellem dem er (a,b)=36 grader. Bereng længden af vektoeren a+b.

Skal jeg måske først finde koordinater til a og b?hvordan gøre man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Prøv med lidt almindelig trekants beregning, du kender, a=8, b=12 og C=36 grader

dvs. benyt cosinusrelationen...

Svar #2
27. oktober 2007 af Tina17 (Slettet)

Hej igen. Tak dnadan jeg har benyttet sinusrelationen. og har fået en svar der passer fint nok tror jeg:)Tak

Jeg bliver glad hvis du igen gider at forklar mig lidt hvad jeg skal gøre i den her opgave:

vektorerne a(a1 2) , b(-3 b2) og c (3 1) .

Bestem a1 og b2, således at 2a = b + 3c


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Det er nu cosinusrelationen som skal benyttes...

Men...

indsæt dine vektorer i det nederste, så får du 2 ligninger med to ubekendte, løs dette ligningssystem.

Svar #4
27. oktober 2007 af Tina17 (Slettet)

dvs jeg skal løse det på følgende måde:
først skal jeg finde længde af vektor c!
og så skal jeg sige:

a=2a1
b=-3b2
c=3,16

3b2+-kvadratroden af 3b1-4*2a1*3,16/2*2a1=

er det sådan du mente?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#4
hvilken en er det?

I øvrigt, glem mit hint til sidste opgave, den kan jeg ikke rigtigt se en løsning til lige pt.

Skriv et svar til: heelpp plz!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.