Matematik
Dm
28. oktober 2007 af
Eleven:-) (Slettet)
Hej.
Jeg har lidt problemer med at forstå Dm og finde det.
Eks:
f (x) = 1/2x^2 -2 x + 1
Dm (F) = [-2;5]
Hvordan har bogen fundet frem til Dm ?
Jeg har lidt problemer med at forstå Dm og finde det.
Eks:
f (x) = 1/2x^2 -2 x + 1
Dm (F) = [-2;5]
Hvordan har bogen fundet frem til Dm ?
Svar #1
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Som sådan, er der kun én 'ulovlig' værdi af x til denne funktion(nemlig 0, såfremt der altså menes 1/(2x^2), hvis der menes 1/2*x^2, så er der ingen ulovlige x-værdier)...
Men idét bogen angiver Dm (F) = [-2;5], så betyder det, at du kun skal tegne grafen i dette interval, eller kun regne på den i dette interval.
Men idét bogen angiver Dm (F) = [-2;5], så betyder det, at du kun skal tegne grafen i dette interval, eller kun regne på den i dette interval.
Svar #2
28. oktober 2007 af Riemann
Helt generelt kan man ikke "finde" definitionsmængden for en funktion. For at en funktion overhovedet er defineret er det nødvendigt at vide, hvad definitionsmængden er.
Alligevel er der ofte gymnasie-opgaver, der lyder noget i retning af "bestem definitionsmængden for funktionen f...". Her menes der, at man skal finde den størst mulige mængde, hvor funktionen kan være uden at man dividere med 0.
Alligevel er der ofte gymnasie-opgaver, der lyder noget i retning af "bestem definitionsmængden for funktionen f...". Her menes der, at man skal finde den størst mulige mængde, hvor funktionen kan være uden at man dividere med 0.
Svar #3
28. oktober 2007 af Eleven:-) (Slettet)
Okay, vil det så sige at man skal finde ud af hvad x kan væe så ligningen ikke giver nul?
Skriv et svar til: Dm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
