Matematik

Enhedscirkel

28. oktober 2007 af Asmae (Slettet)
Jeg har aldrig fattet en enhedscirkel er der nogle der har en god forklaring på hvordan jeg kan fatte det i forhold til sin og cos og radianer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af mathon

x^2 + y^2 = 1

når P(x,y) ligger på enhedscirklen
defineres

x = cos(v), hvor v er vektor_OP's vinkel med x-aksens positive del
y = sin(v)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2007 af volcom1

det smarte ved at bruge enhedscirklen er at den har en radius på 1 dvs alle punkter på den ligger med en afstand med 1 til (0,0) dermed kan du i mange beviser se bort fra de forskellige længder da de alle sammen er 1

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2007 af mathon

et helt omløb på enhedscirklen har længden 2*pi*1 = 2pi
et helt omløb er 360°

2pi radianer svarer til 360° eller forkortet med 2

pi radianer svarer til 180°

Skriv et svar til: Enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.