Matematik
Egenvektor til..
29. oktober 2007 af
ASLAK (Slettet)
Hvordan er det nu man finder egenvektorerne for matricen A:
A= ([2,3],[-1,-2])
Jeg har fundet egenværdierne til: +1, -1
men jeg ved så ikke hvordan man beregner egenvektorerne for A.
A= ([2,3],[-1,-2])
Jeg har fundet egenværdierne til: +1, -1
men jeg ved så ikke hvordan man beregner egenvektorerne for A.
Svar #1
29. oktober 2007 af Esbenps
Bestem de vektorer, som udspænder nulrummet til matricen A-lambda_i*I, hvor lambda_i antager dine to egenværdier...
Svar #2
29. oktober 2007 af Esbenps
Jeg finder iøvrigt (-3,1) og (-1,1) svarende til dine to egenværdier 1 og -1...
Svar #3
30. oktober 2007 af Pet Foxie (Slettet)
Hvis lambda er en egenværdi for matricen A, så findes de tilhørende egenvektorer som løsninger til:
(A-lambda*I)*v=0
hvor v er din ubekendte og I selvfølgelig er en enhedsmatrix.
Håber det hjælper.
(A-lambda*I)*v=0
hvor v er din ubekendte og I selvfølgelig er en enhedsmatrix.
Håber det hjælper.
Skriv et svar til: Egenvektor til..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
