Matematik
reducering
29. oktober 2007 af
mikeh (Slettet)
Hjæælp:
reducer;
(2^3*sqr(3)) / (4*24^0,5)
håber der er nogle der lige kan hjælpe med at reducere den :D
reducer;
(2^3*sqr(3)) / (4*24^0,5)
håber der er nogle der lige kan hjælpe med at reducere den :D
Svar #1
29. oktober 2007 af Eskil (Slettet)
Man kan med fordel benytte omskrivningen sqr(a)*sqr(b) = sqr(a*b) samt at sqr(x) = x^0,5.
Derved kan tælleren omskrives som følger:
2^3*sqr(3) = 2*sqr(2^4)*sqr(3)
= 2*sqr(2)*sqr(2^3)*sqr(3)
= 2*sqr(2)*sqr(24)
Derpå kan nævneren omskrives som følger:
4*24^0,5 = 4*sqr(24) = 2*2*sqr(24)
Nu kan man se, at både tæller og nævner kan forkortes med 2*sqr(24). Prøv det...
Derved kan tælleren omskrives som følger:
2^3*sqr(3) = 2*sqr(2^4)*sqr(3)
= 2*sqr(2)*sqr(2^3)*sqr(3)
= 2*sqr(2)*sqr(24)
Derpå kan nævneren omskrives som følger:
4*24^0,5 = 4*sqr(24) = 2*2*sqr(24)
Nu kan man se, at både tæller og nævner kan forkortes med 2*sqr(24). Prøv det...
Skriv et svar til: reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
