Matematik

ekstremumspunkter?

31. oktober 2007 af Camiillaa (Slettet)
Bestem Ekstremumspunkter for funktionen f(x)=-3x^2+4x-1

Hvordan gør jeg det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af mathon

f'(x) = -6x + 4

ekstremumspunkt(er) findes, hvor

f'(x) = 0 = -6x + 4

isoler x i
-6x + 4 = 0

Svar #2
31. oktober 2007 af Camiillaa (Slettet)

Vil du tjekke mit svar om lidt? Er ikke helt sikker på at jeg har forstået det nemlig. :)

Svar #3
31. oktober 2007 af Camiillaa (Slettet)

Hvad med andengradsleddet, skal man ikke bruge det ?

Svar #4
31. oktober 2007 af Camiillaa (Slettet)

Jeg forstår det ikke. vil det så sige at punktet er (0,1/4)og at der ikke er flere. for der står ekstremumspunkter i opgaven.
Vil du ikke prøve at regne den ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af mathon

-6x + 4 = 0

x = (2/3)

...der skal ikke bruges noget andengradsled...

Svar #6
31. oktober 2007 af Camiillaa (Slettet)

Okay, men hvordan kommer du fra -3x^2+4x-1 til -6x+4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2007 af mathon

grafen for y = -3x^2+4x-1 er en grennedadvendende parabel, som KUN har ét ekstremumspunkt - nemlig toppunktet (-4/(2*(-3));(4*(-3)*(-1)-4^2)/(4*(-3))

= ((2/3),(1/3))



Svar #8
31. oktober 2007 af Camiillaa (Slettet)

Nu forstår jeg det. :) Tusind tak.

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2007 af mathon

du differentierer -3x^2+4x-1

(-3x^2+4x-1)' = -3*2*x^(2-1) + 4*1*x^(1-1) - 0 = -6*x^1 + 4*x^0 =

-6*x + 4*1 = -6*x + 4

Skriv et svar til: ekstremumspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.