Matematik

differentialkvotienter

31. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)
Hej...

Vi har en funktion f som givet ved f(x)=xe^(x)-1.
Bestem skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.

Hvordan kan vi bestemme skæringspunktet, hvis ikke har ligningen for tangenten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Du skal bestemme ligningen forskriften til denne tangent

1. find f'(x)
2. beregn f'(1)
3. benyt y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Svar #2
31. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

Skal jeg finde f´(x) af f(x)=xe^(x)-1

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

netop

Svar #4
31. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

Nu har jeg f'(x)=(x+1)*e^x
og f'(1)= 2*e

men er x0 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

det er det netop

Svar #6
31. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

Jeg har fået y til. y= e+2*e*(x-1)
kan den passe?

Skriv et svar til: differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.