Matematik

Funktion + fortegn

31. oktober 2007 af maius (Slettet)
Davs.. sidder lige midt i en matematik aflevering og har brug for hjælp angående fortegnet i en funktion

Opgaven:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for
f(x) = -x^2 + 2x – 4 i punktet (2, f(2))

så er mit problem dette fortegn -x^2
*skal man regne opgaven så der er parenteser rundt om -x/ (-x)^2 eller bare som det står -x^2 / -(x^2)

håber det er forståeligt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

øhm, hvor støder du ind i det problem? Er det under differentieringen?

for f'(x)=-2x+2

Svar #2
31. oktober 2007 af maius (Slettet)

nej, det er bare funktionen... for når en negativ bliver opløftet i 2 bliver den positiv.. men jeg ved så ikke om x'et er negativ i denne funktion.. og så bliver positiv, eller om det kun er x der opløftes i 2 og der så automatisk står et negativ tegn foran..

(-x)^2 eller -(x)^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

-(x)^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

(-x)^2, hvis man skrev dette, så ville det jo blive positivt alligevel, så det ville være spild af tegn:)

Svar #5
31. oktober 2007 af maius (Slettet)

Uh skønt mange tak... det er altid de nemme ting der driller.. haha..

men tænkte på om du ikke også kunne hjælpe mig med noget andet..

har lige differentieret en funktion og sat =0 for skal finde monotoniforholdene... men det er en opgave uden hjælpe midler.. og er gået i stå!

F'(x)=-x^2+4x=0, --> x(-x+4)=0 eller -x(x-4)=0.. hvordan finder jeg x???

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

ved brug af nulreglen

Skriv et svar til: Funktion + fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.