Matematik
At finde forskriften ud fra given punkter
31. oktober 2007 af
JonasTerp (Slettet)
Opgaven lyder således:
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne.
P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
Jeg skal herudfra finde forskriften for f(x)
Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an.
Nogle der vil hjælpe med en løsning?
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne.
P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
Jeg skal herudfra finde forskriften for f(x)
Jeg aner ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an.
Nogle der vil hjælpe med en løsning?
Svar #1
31. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
faktorisering:
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine nulpunkter.
indsæt dine nulpunkter samt dit andet punkt, så kan a beregnes, når dette er gjort, så indsæt dine rødder og den fudne a-værdi i ovenstående formel, hvormed du så har forskriften(du kan vælge at gange ud, så du får parablen på den forkortede form: p(x)=ax^2+bx+c)
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine nulpunkter.
indsæt dine nulpunkter samt dit andet punkt, så kan a beregnes, når dette er gjort, så indsæt dine rødder og den fudne a-værdi i ovenstående formel, hvormed du så har forskriften(du kan vælge at gange ud, så du får parablen på den forkortede form: p(x)=ax^2+bx+c)
Svar #2
31. oktober 2007 af Teazy (Slettet)
4 = a(0-2)(0-8)
16a = 4 --> a = 1/4
a indsættes i f(x): f(x) = 1/4(x-2)(x-8) = 1/4(x^2-10x+16) = 1/4x - 2,5x + 4
16a = 4 --> a = 1/4
a indsættes i f(x): f(x) = 1/4(x-2)(x-8) = 1/4(x^2-10x+16) = 1/4x - 2,5x + 4
Skriv et svar til: At finde forskriften ud fra given punkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
