Matematik
mængder-sandsynlighed
31. oktober 2007 af
math-freak++ (Slettet)
E=(e1,e2,e3,e4)
A1 = (e1,e4)
A2 = (e2,4e)
A3 = (e3,4e)
Vis
P(A1 (omvendt U) A2 ) er uafhængig.
Vis P(A1 (omvendt U) A2 (omvendt U) A3).
A1 = (e1,e4)
A2 = (e2,4e)
A3 = (e3,4e)
Vis
P(A1 (omvendt U) A2 ) er uafhængig.
Vis P(A1 (omvendt U) A2 (omvendt U) A3).
Svar #1
31. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)
P(A (omvendt U) B) = P(A)*P(B) hvis de er uafhængige, det skal jeg så udnytte..men hvordan viser jeg det?
Svar #3
02. november 2007 af Eskil (Slettet)
Du har stort set selv givet svaret på førtse spørgsmål. Du udregner P(A1) = #A1/#E = 2/4 = 1/2. På tilsvarende måde udregnes P(A2) = 1/2. Nu ser du på mængden:
A-snit = A1 (omvendt U) A2 = {e4}, altså en mængde med kun ét element, nemlig e4.
Nu udregnes P(A-snit) = #A-snit/#E = 1/4.
Derved ses, at P(A-snit) = 1/4 = (1/2)*(1/2) = P(A1)*P(A2). Nu er uafhængigheden bevist!
A-snit = A1 (omvendt U) A2 = {e4}, altså en mængde med kun ét element, nemlig e4.
Nu udregnes P(A-snit) = #A-snit/#E = 1/4.
Derved ses, at P(A-snit) = 1/4 = (1/2)*(1/2) = P(A1)*P(A2). Nu er uafhængigheden bevist!
Skriv et svar til: mængder-sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
