Matematik

Differential regning???

31. oktober 2007 af Carlcurling (Slettet)
Kigger på nogle gamle opgaver og sådan.

Kan ikke huske hvordan man skal bestemme kvotienten i dte her tilfælde:f(x)=x*2^x

Hjælp . på for hånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af Kim1990 (Slettet)

Den skal differentieres som et produkt:
f'(x)=2^x+xln2*2^x

Svar #2
31. oktober 2007 af Carlcurling (Slettet)

Hvad med hvis x er et tal?? Kim1990?? altså tal * 2^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2007 af din--mor (Slettet)

differentialkvotienten til din funktion er:

f'(x)=1x*2^xln(2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af din--mor (Slettet)

differentialkvotienten til din funktion er:

f'(x)=1x*2^xln(2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2007 af din--mor (Slettet)

det er rigtigt som kim1990 siger..

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2007 af Plooki (Slettet)

Tretrinsreglen!

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2007 af din--mor (Slettet)

det må da egentlig være forkert... det er:

f'(x)=1x*2^x+x*2^xln(2)

Svar #8
31. oktober 2007 af Carlcurling (Slettet)

Jamen hvofor hedder det i den første funktion jeg skrev ikke;

x*2^x*ln(2)


??

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2007 af Esbenps

Reglen er:

f(x) = g(x)*h(x) (i dit tilfælde er g(x) = x og h(x) = 2^x)

f'(x) = g'(x)*h(x) + g(x)*h'(x)

Dette giver det, som Kim1990 skrev i #1. Prøv evt. selv at regne det vha. ovenstående regel...

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2007 af mathon

f(x)=x*2^x

f'(x) = (x)'*2^x + x*(2^x)' = 1*2^x + x*ln(2)*2^x = 2^x + ln(2)*x*2^x
..........................................................................
kommentar:

(a^x)' = (e^(x*ln(a))' = e^(x*ln(a)*(x*ln(a))' = e^(x*ln(a)*ln(a) = ln(a)*a^x

(a^x)' = ln(a)*a^x,

der
giver
(2^x)' = ln(2)*2^x

Skriv et svar til: Differential regning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.