Matematik

Kvadratsætning: ?

01. november 2007 af LulliexD (Slettet)
2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1) = ???
- hvilken kvadratsætning skal bruges til denne opgave og HVORDAN!? ..
- mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af janko (Slettet)

skal du ikke bare reducere her ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af janko (Slettet)

ahh kvadratsætning...

du har f. eks.
2(n^2-5)^2...

fokusere først på: (n^2-5)^2 = er det noget du genkender?

symbolsk står der (a^2-b)^2..
andre steder skal du ikke bruge kvadratsætningen.

Svar #3
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

nej netop fordi ved ik hvad jeg skal gøre når der står ^2 inde i parrentesen og igen ^2 uden for parrents.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af janko (Slettet)

eks.

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2*a*b

kan du selv resten ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af janko (Slettet)

husk på, at det er et bogstav, der er opløftet og ikke et tal!...

Svar #6
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

ja ^men i din opgave er der jo ikk et ^2 i parrentesen?? ..
jeg har jo 2 af ^2 både i og efter parrentes. er sgu meget i tvivl ! :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2007 af janko (Slettet)

jamen det princippet i det!
du skal bruge denne formel

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2*a*b

du har bare andre værdier!


Svar #8
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

så det vil sige :
2(n^2-5)^2 =
2(n^4+n^8+-5^2 ????

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2007 af janko (Slettet)

2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1)
=

2(n^4 - 10n^2 + 25) - (2n^4 +6n^2 -3n^2-9) + (n^2 - n + n -1)

reducere selv resten

Svar #10
01. november 2007 af LulliexD (Slettet)

2n^2-10n+25 - 2n^2+6n-3n^2-9 + n^2-n+n-1 =
8n^2 -10n^4 - 13n^6 - 12n^4 + n = 13n^4
25 - 9 - 1 = 15 = 13n^4 + 15 ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2007 af janko (Slettet)

kan du ikke reducere videre på det jeg har skrevet?? du skal jo bare gange i det første led og derefter ophæve parenteserne !...

Skriv et svar til: Kvadratsætning: ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.