Matematik

funktionsforskrift

01. november 2007 af martin232 (Slettet)
hej. jeg skal bestemme a og b i funktionsforskriften f(x)=b*a^x. når følgende er givet:

f(1) = 2,08 og f(3) = 0,3328

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af Isomorphician

f(1) = 2,08 <=>
b*a^1 = ba = 2,08 <=>
b = 2,08/a

f(3) = 0,3328 <=>
b*a^3 = 0,3328 <=>
(2,08/a)*a^3 = 0,3328 <=>
2,08*a^2 = 0,3328 <=>
a = 0,4

b = 2,08/0,4 <=>
b = 5,2


Svar #2
01. november 2007 af martin232 (Slettet)

2,08*a^2 = 0,3328 <=>
a = 0,4

hvad gjorde du for at finde a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af Isomorphician

2,08*a^2 = 0,3328 <=>
a^2 = 0,3328/2,08
a = kvdr(0,3328/2,08)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af mathon

alment
f(x)= y = b*a^x

y2 = b*a^x2
y1 = b*a^x1

y2/y1 = (b*a^x2)/(b*a^x1) = a^x2/a^x1 = a^(x2-x1)

a^(x2-x1) = y2/y1

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af mathon

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

a = (0,3328/2,08)^(1/(3-1)) = (0,3328/2,08)^(1/2) = 0,4

Svar #6
01. november 2007 af martin232 (Slettet)

tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2007 af Isomorphician

tænkte nok der var en smartere måde, men jeg kunne ikke huske det.

Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.