Matematik
Differentialkvotient
02. november 2007 af
strangers
Hej
Jeg sidder med opgaven:
g(x) = -sqrt(x)* ( 2*sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1), som skal differentieres, for derefter at bestemme g'(4)
Jeg har gjort følgende:
jeg bruger produkt reglen, og adskiller de funktionen i to:
g(x) = -sqrt(x), hvoraf g'(x) = - 1/(2*sqrtx)
f(x) = 2*sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1, hvoraf f'(x) = 2/(2*sqrtx) + 3x/(2*sqrtx)
(fg)'(x0) = 2/ (2*sqrt(x)) + 3x/(2*sqrt(x)) * -sqrt(x)+ 2sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1 * (-1/2*sqrt(x))
<-->
2+ 3x* (-sqrt(x)) + (-2*sqrt(x) - 3x*sqrt(x) - 1 / (2*sqrt (x))
Faktisk ved jeg ikke, om dette indtil nu er korrekt. Såfremt det er, håber jeg at i ville guide mig igennem sidste del:)
På forhånd tusind tak!!
Jeg sidder med opgaven:
g(x) = -sqrt(x)* ( 2*sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1), som skal differentieres, for derefter at bestemme g'(4)
Jeg har gjort følgende:
jeg bruger produkt reglen, og adskiller de funktionen i to:
g(x) = -sqrt(x), hvoraf g'(x) = - 1/(2*sqrtx)
f(x) = 2*sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1, hvoraf f'(x) = 2/(2*sqrtx) + 3x/(2*sqrtx)
(fg)'(x0) = 2/ (2*sqrt(x)) + 3x/(2*sqrt(x)) * -sqrt(x)+ 2sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1 * (-1/2*sqrt(x))
<-->
2+ 3x* (-sqrt(x)) + (-2*sqrt(x) - 3x*sqrt(x) - 1 / (2*sqrt (x))
Faktisk ved jeg ikke, om dette indtil nu er korrekt. Såfremt det er, håber jeg at i ville guide mig igennem sidste del:)
På forhånd tusind tak!!
Svar #1
02. november 2007 af ibibib (Slettet)
Du starter uheldigt...
Start med at gange ind i parentesen og derefter kan du differentiere.
g(x) = -sqrt(x)* ( 2*sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1) = -2x - 3x² - sqrt(x).
Start med at gange ind i parentesen og derefter kan du differentiere.
g(x) = -sqrt(x)* ( 2*sqrt(x) + 3x*sqrt(x) +1) = -2x - 3x² - sqrt(x).
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
