Matematik

hjælp til MAT. haster...

03. november 2007 af camilie2 (Slettet)
har en matematik opgave som jeg ikke kan finde ud af det.. håber nogen der kan hjælpe mig med det. opgavem lyder sådan her..

januar; 1980- 1981- 1982- 1983- 1984- 1985- 1986- 1987-
100-, 106,9- 122,5- 137,5- 148,6- 162,5- 171,3- 176,2-

1988- 1989.
189,6- 198,0

ovn på er det år
og nedunder er det Forbrugerprisindeks:

det oplyses, at forbrugerprisindekset er steget med 2,6% i perioden fra juli 1988 til januar 1989.

1) beregn forbrugerprisindekset for juli 1988
2) beregn forbrugerprisindekset for januar 189, når orbeugerprisindekset for januar 1985 sættes 100.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2007 af Eskil (Slettet)

1) Udregn fremskrivningsfaktoren for 2,6% og del indekstallet for 1989 med den.

2) Du kan blot udregne det nye indekstal vha. formlen for indekstal - men ved at indsætte indekstallene for hhv. basisåret og det aktuelle år:

(indeks for aktuelt år)/(indeks for nyt basisår)*100 = nyt indeks for aktuelt år

Svar #2
03. november 2007 af camilie2 (Slettet)

FREMSKRININGSFAKTOREN?

ER DET SÅDAN HER:

(1+0,026)=1,026

k= 198,0
n= 72 MÅNEDER ( DA DET HANDLER OM HALVT ÅR, ALTSÅ FRA JULI 1988 TIL JANUAR)

K0= begyndelses beløb ?







Svar #3
03. november 2007 af camilie2 (Slettet)

198,0=K0.1,026^72

198/1,026^72= 31,19

er det rigtigt den første opgave jeg har lavet.. håber du forklar mig ordentlig hvis den er forkert.

Svar #4
03. november 2007 af camilie2 (Slettet)

og næste opgave:

198,0/100= 1,98

1,98*100= 198

er det sådan

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2007 af Eskil (Slettet)

Nej, ikke helt. Din fremskrivningsfaktor er rigtig, men den skal ikke opløftes i nogen potens.

Dvs. 198/1,026 besvarer første opgave

I anden opgave er det de gamle indekstal, der skal deles med hinanden:

Dvs. 198/162,5*100 besvarer anden opgave

Skriv et svar til: hjælp til MAT. haster...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.