Matematik

question!!

04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)
hejsan
kunne virkelig godt bruge et hint til, hvad jeg skal gøre i denne opgave..
Bestem en ligning for den linie, der går gennem punktet P(2,3) og er parallel med linien bestemt ved ligningen:
4x + 5y - 7 = 0

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af Benjamin. (Slettet)

Hint:
Isolér y.
Hvad gælder der om hældningerne for parallelle linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Isolér y i den ligning du får. Parallelle linjer har samme hældningskoefficien, dvs. at du så har linjens hældning, og et punkt den går igennem. Ved at indsætte dit kendte punkts x- og y-koordinater, kan du isolere b.

Svar #3
04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

nåårh ok.. så jeg skal bare isolere b, er det hvad opgaven går ud på??

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Nej. Du skal bestemme ligningen. Dvs, en ligning på formen y = ax+b, hvor du kender henholdsvis a og b.

Svar #5
04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

jaja, altså jeg skal finde f(x) for de punkter og den eneste ukendte er b!

Svar #6
04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

eller rettere p(x) ..

Svar #7
04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

men nårh ja.. 7 er b, ikke?? og hvad så med 5-tallet?
kommer ligningen til at hedde:

p(x) = (b - 4x) / 5

eller??

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2007 af badooo (Slettet)

p(x) har du vel, idet det er dit punkts y-koordinat.

Altså:

1) Isolér y
2) Da linjerne er parallelle er hældningerne a ens
3) Sæt punktets koordinater ind i y=ax+b , hvor a er den fundne hældningskoefficient
4) Isolér b
5) Opstil ligningen for formen y=ax+b

Svar #9
04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

det er også hvad jeg har gjort.. men jeg er usikker på hvad mit b er.. og det dér 5-tal eller 7-tal.. jeg føler jeg har en variabel for meget, eller er det ligegyldigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Hvor får du 7 fra?

4x+5y-7=0
<=>
4x+5y=7
<=>
5y=-4x+7
<=>
y =(-4/5)x + (7/5)

Linjens hældning er derfor -4/5. Vi bruger punktet:

3=(-4/5)*2 + b
<=> 3 = -8/5 + b
<=>
b= 3+8/5 = 23/5 = 4+3/5 = 4,6

y = (-4/5)x + 4,6

..som er parallel med 4x+5y-7=0 og går gennem (2,3)


Svar #11
04. november 2007 af Jasmine88 (Slettet)

ok!! så er jeg med! tusind tak for hjælpen, hehe!

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2009 af wilmahøst (Slettet)

 badooo hvad siger du så at man gør med 7-tallet fra ligningen? 

i dine noter ender du med at have y = (-4/5)x + (7/5) men er 7/5 så ikk bare b, for ellers bruger du jo slet ikke 7/5


Skriv et svar til: question!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.